Διαμέρισμα με mix and match διάθεση

Category
DEVELOPER / AIR BNB
About This Project

Έργο: Διαμέρισμα στους Αμπελόκηπους για χρήση AirBnB
Σχεδιασμός: smart interiors office
Τοποθεσία: Αμπελόκηποι, Αττική | Ελλάδα
Έτος: 2021
Φωτογράφος: Μανώλης Συμεωνίδης

 

Δεν υπάρχει τίποτα πιο δημιουργικό από το «πάντρεμα» διαφορετικών style.

Ανακαινίσαμε στο κέντρο της πρωτεύουσας ένα διαμέρισμα της δεκαετίας 60/70 κρατώντας μερικά στοιχεία της ιστορίας του και τον προσαρμόσαμε στις ανάγκες της σύγχρονης ζωής. Ακολουθήσαμε την τάση του mix and match συνδυάζοντας μοντέρνα στοιχεία με πινελιές 70’s.

Καταρχήν αλλάξαμε την δομή του διαμερίσματος για να διευκολύνουμε την ροή  μεταξύ των χώρων. Ανοίξαμε την κλειστή κουζίνα δημιουργώντας έναν ενιαίο χώρο παντρεύοντας αρμονικά υποδοχή, σαλόνι, κουζίνα και τραπεζαρία  εξασφαλίζοντας παράλληλα την απομόνωση των υπνοδωματίων.

Διατηρήσαμε το ξύλινο πάτωμα «ψαροκόκαλο» που προϋπήρχε, καθώς  αποτελεί ένα βασικό δομικό στοιχείο το οποίο προσδίδει ζεστασιά και κάνει τον χώρο ακόμα πιο φιλόξενο και οικείο. Με το ίδιο σκεπτικό, τοποθετήσαμε  ασπρόμαυρο πλακάκι στο υπόλοιπο δάπεδο (εκτός υπνοδωματίων) διατηρώντας  τα retro χαρακτηριστικά του σπιτιού. Εντυπωσιακή είναι η επένδυση των τοίχων του μπάνιου με εικόνες ψαριών χαρίζοντας μια αίσθηση koi motif , εμπλουτίζοντας τα διαφορετικά στυλ που επιβάλουν οι σύγχρονες τάσεις του design.

Τα χρώματα παίζουν σημαντικό ρόλο, και οι αντιθέσεις που προκύπτουν από αυτό τον έντονο συνδυασμό δημιουργούν ένα εντυπωσιακό statement για τον εσωτερικό χώρο. Χρησιμοποιήσαμε το εφέ του κοντράστ επιλέγοντας διαφορετικά διακοσμητικά στιλ και τα προσαρμόσαμε στον χώρο με συνοχή και άψογη αισθητική. Ο χώρος του καθιστικού και η mix & match τάση στο στιλ, τις διαφορετικές υφές και patterns σε διακοσμητικά και αξεσουάρ, εκφράζουν τη σύγχρονη ζωή, που απαιτεί άνεση, πρακτικότητα και ευελιξία. Με τα τρία αυτά χαρακτηριστικά, το διαμέρισμα μας γίνεται λειτουργικό και εξυπηρετεί τις ανάγκες κάθε φιλοξενούμενου. Κινούμενοι μεταξύ minimal και retro ύφους, με πινελιές σε χρυσό και ασημί, συνδυάσαμε αρμονικά όλα τα διακοσμητικά στοιχεία μεταξύ τους, όπως τις πολυθρόνες με retro design δίπλα σε μοντέρνα φωτιστικά.

Ένας άψογα λειτουργικός χώρος που εγγυάται την χαλάρωση, την άνεση και την αισθητική απόλαυση ανοίγει τις πόρτες του στο κέντρο της Αθήνας, και υπόσχεται πως θα σας χαρίσει μια αξέχαστη εμπειρία φιλοξενίας, καλύπτοντας τη κάθε σας ανάγκη.