Κατοικια στο Ελληνικό Αττικής

Category
RESIDENTIAL
About This Project

Έργο: Κατοικία στο Ελληνικό Αττικής
Σχεδιασμός: smart interiors office
Τοποθεσία: Ελληνικό, Αττική| Ελλάδα
Έτος: 2021
Φωτογράφος: Μανώλης Σημεωνίδης

Η Smart Interiors διαμόρφωσε την κατοικία στο Ελληνικό, κοντά στο Πρώην Δυτικό Αεροδρόμιο, προσαρμόζοντάς την κατάλληλα στις ανάγκες των ιδιοκτητών. Με βασικά χαρακτηριστικά της το ξύλινο πάτωμα και στοιχεία στις αποχρώσεις του μπλε, η κατοικία αυτή προσφέρει λειτουργικότητα και άνεση, ακολουθώντας τις τάσεις του σύγχρονου design.

Η κατοικία εκτείνεται σε δύο επίπεδα. Το ισόγειο φιλοξενεί τον ενιαίο χώρο του καθιστικού, της τραπεζαρίας, καθώς και την κουζίνα. Διαθέτει δύο κρεβατοκάμαρες, η κάθε μία με το δικό της μπάνιο. Τα χρώματα που κυριαρχούν κινούνται σε γήινες ζεστές αποχρώσεις, αλλά και στις αποχρώσεις του μπλε, δημιουργώντας αρμονία μεταξύ της κατοικίας και του εξωτερικού περιβάλλοντος, μιας και η κατοικία βρίσκεται λίγα χιλιόμετρα μακριά από τη θάλασσα. Οι τζαμαρίες εκτείνονται σε όλο το μήκος της πρόσοψης, προσφέροντας άπλετο φως στον χώρο. Με τις ηλεκτροκίνητες κουρτίνες και τις περσίδες, το φως κατανέμεται με τέτοιο τρόπο, που προσφέρει καθαρή και φρέσκια αίσθηση στο χώρο. Όλα τα φωτιστικά είναι χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης. Χαρακτηριστικό είναι στη τραπεζαρία το φωτιστικό Mercury της Artemide με το ξεχωριστό του design. Στο σαλόνι κάτω από τη τηλεόραση βρίσκεται το τζάκι βιοαιθανόλης που είναι φιλικό προς το περιβάλλον, δημιουργώντας μια ζεστή ατμόσφαιρα. Εντυπωσιακή είναι, επίσης η κεραμική επιφάνεια με όψη μαρμάρου της τραπεζαρίας.

Στο δεύτερο επίπεδο της κατοικίας βρίσκεται η master κρεβατοκάμαρα και το μπάνιο. Οι εντοιχιζόμενες ντουλάπες με καθρέπτη αντανακλούν τη θέα, προσφέροντας οπτικό βάθος και φως. Η ταπετσαρία της Wall Deco, στο κεφαλάρι της  κρεβατοκάμαρα έρχεται σε αρμονία με τη θέα. Η αρχιτεκτονική του μπάνιου επέτρεψε τη δημιουργία καμπύλης με την αίσθηση θόλου στο χώρο, κάτι που έγινε εφικτό με την τεχνική πατητής τσιμεντοκονίας και τη χρήση ψηφίδων, με το τελικό αποτέλεσμα να αποπνέει έναν κυκλαδίτικο αέρα.

Στον εξωτερικό χώρο της κρεβατοκάμαρας, εκτείνεται η μεγάλη βεράντα, στο κέντρο της οποίας απλώνεται η πισίνα. Στο υψηλότερο αυτό επίπεδο, δίπλα στην πισίνα υπάρχει χώρος με γκαζόν και πολυθρόνες- πουφ, από τον οποίο η θέα προς τη θάλασσα και τον πύργο ελέγχου του παλιού αεροδρομίου είναι μαγική.

Στοχεύοντας στη δημιουργία ενός φρέσκου, άνετου και φωτεινού σπιτιού με αναφορές στη σύγχρονη διακόσμηση, η κατοικία στο Ελληνικό αποτελεί έναν συνδυασμό οργανικά δεμένων στοιχείων με νέα δυναμική, που εξασφαλίζουν έναν χώρο χαλάρωσης και ηρεμίας για τους ιδιοκτήτες, καλύπτοντας κάθε τους ανάγκη.