Ξενώνες φιλοξενίας στις Κολλίνες Αρκαδίας

Category
HOTEL
About This Project

Έργο: «Φάρμα» στις Κολλίνες Αρκαδίας
Σχεδιασμός: smart interiors office
Τοποθεσία: Κολλίνες Αρκαδίας | Ελλάδα
Έτος: 2020
Φωτογράφος: Manolis Symeonidis Photography

 

Στα πλαίσια της δημιουργίας ενός πάρκου οικολογικών προδιαγραφών, στην ευρύτερη περιοχή της Τρίπολης, στις Κολλίνες Αρκαδίας, διαμορφώσαμε έναν χώρο φιλοξενίας στον οποίο οι ιδιοκτήτες του, μπορούν να υποδεχτούν τους προσκεκλημένους αλλά και τους φίλους τους. Η φάρμα, εκτός από τους χώρους φιλοξενίας, έχει δική της παραγωγή από τοπικά προϊόντα, κρεατικά και γαλακτοκομικά, αλλά διοργανώνει και δραστηριότητες όπως πεζοπορία, ιππασία κ.α.

Σε ένα αγροτουριστικό πλαίσιο, ο χώρος φιλοξενίας εξυπηρετεί πλήθος αναγκών καθώς περιλαμβάνει άνετο καθιστικό (παλιό παραδοσιακό τζάκι και μεγάλη τραπεζαρία για το πρωινό), πολυτελείς κρεβατοκάμαρες με δικό τους λουτρό, βεστιάριο αλλά και τζάκι. Διατίθεται χώρος cinema για προβολές ταινιών, αλλά και υπνοδωμάτιο για τα παιδιά, με κουκέτες σχεδιασμένες από εμάς. Το βασικό υλικό που κυριαρχεί είναι το ξύλο στα δάπεδα και τους τοίχους. Τα μπάνια είναι επενδεδυμένα  με ιδιαίτερα πλακάκια που παραπέμπουν σε φυσικά πετρώματα. Μεγάλη φροντίδα έχει δοθεί στις κουρτίνες οι οποίες χρησιμοποιήθηκαν, καθώς αναδεικνύουν την πολυτέλεια του χώρου αλλά δε κρύβουν την ξαστεριά η οποία προσφέρεται άπλετη στην ορεινή αυτή τοποθεσία. Τέλος, τα σενάρια φωτισμού στους χώρους συνδυάζουν κρεμαστά παραδοσιακά φωτιστικά με κρυφούς φωτισμούς .

Πρόκειται για μια πρωτοποριακή ιδέα την οποία υλοποιήσαμε σεβόμενοι το όραμα των ιδιοκτητών. Το οικολογικό πάρκο και οι ξενώνες, ανοίγουν τις πόρτες τους στο κοινό, και υπόσχονται μια αξέχαστη εμπειρία φιλοξενίας. Οι χώροι και οι εγκαταστάσεις που δημιουργήθηκαν με πάθος και μεράκι από την ομάδα μας,  αποτελούν όνειρο ζωής για τους δύο επιχειρηματίες.  Πρόκειται για μια σημαντική επένδυση στην ευρύτερη περιοχή της Τρίπολης και συγκεκριμένα στο χωριό Κολλίνες, η οποία στοχεύει στην αναβάθμιση του αγροτουρισμού στον τόπο.

Τα χρώματα αλλά και τα φυσικά υλικά του τόπου δεν μπόρεσαν παρά να αποτελέσουν έμπνευση για την ομάδα μας. Οι υφές αλλά και οι τόνοι του ορεινού τοπίου μας επηρέασαν στην επιλογή υλικών, χρωματικών συνδυασμών, και υφασμάτων. Επιλέξαμε λιτές γραμμές με δυνατά υλικά, τα οποία προσφέρουν απλότητα και εργονομία στον χώρο. Τα φυσικά υλικά δημιούργησαν ένα δυναμικό αποτέλεσμα έτσι ώστε οι χώροι να αποπνέουν ζεστασιά και χαλάρωση, εναρμονισμένοι με το ορεινό περιβάλλον.